16 mars 2014
15:00

Referat: Nynäshamn - Västerhaninge IF

Kylslaget och blåsigt och på en plan vi aldrig vunnit på tidigare.
1:a halvlek kraftig motvind för Västerhaninge. Nynäs försökte gå på i hög press. Det skapades inte särskilt mycket. Adam kanske hade de bästa lägena dels ett friläge som han sköt utanför samt en lobb (vad annars) i överliggaren.
I den 40:e kommer Stefan runt på kanten skickar in bollen som en nynäsförsvare tar med armen. Straff och Adam stegar fram och trycker in 0-1.

2:a halvlek nu hade vinden mojnat och Nynäs tog över spelet. Det kändes lugnt men vi blev tvungna att stuva om laget vilket skapade en del oreda. Kvittering där vi inte fick undan bollen utan en nynässpelare kan trycka in en andra boll i nät. Nu har Nynäs en riktigt bra period då vi mest får jaga. 2-1 kommer följdriktigt och Västerhaninge är i det här skedet riktigt illa ute.
Det är starkt av laget att komma igen. Arkan slår en underbar passning till Adam som återigen lobbar över den utrusande denna gång går bollen i mål, 2-2. Arkan är ny för året och kan bli en riktigt tillgång om han kan tygla sitt hetsiga temperament. I den 87.e Adam får fram bollen till Erol som krigar in segermålet för Västerhaninge. Skott på volley hårt trängd, snyggt.

Sammanfattningsvis: Inte den bästa träningsmatchen på våren men en eloge till laget som kom igen från underläge och hittade en väg att vinna matchen.

Statistik: Avslut totalt: VIF - NYNÄS 12-11. Avslut på och i mål: VIF - NYNÄS 5-6 Hörnor: VIF - NYNÄS 6-4